Száááznyolcvan!

Száááznyolcvan!

Kovács Álmos ismét bizonyított Angliában

Ifi dartsjátékosunk remekül kezdett az idei Advanced Tour-ban

2023. március 13. - IroorI

Március 11-én az angliai Coventry-ben megkezdődtek a JDC Advanced Tour idei küzdelmei a magyar Kovács Álmos szereplésével. És nem is akármilyen szerepléssel, hiszen a hazai ifjúsági darts válogatott kiválósága az első négy forduló után a 7. pozícióból várhatja az áprilisi folytatást. 

 

 screenshot_20230313-005443_2.png

 

A neves, tizenkét fordulós versenysorozatban a nemzetközi ifjúsági darts 32 kiemelkedő alakja küzd meg egymással évről évre. Az elmúlt esztendők JDC játékosai közül sokan ma már a PDC (Professional Darts Corporation) színpadain bizonyítanak.

 

 screenshot_20230313-005812_2.png

 

Álmos első közép-kelet európaiként tavaly kvalifikálta magát a sorozatba. Egész évi kiváló szereplésének köszönhetően a ranglistáról automatikusan továbbjutott az idei Advanced Tour-ba is.

 

 screenshot_20230313-005334_2.png

 

Az első versenyhétvége nagyszerűen sikerült ifjúsági sportolónknak, hiszen vasárnap mindkét fordulóban a negyeddöntőig menetelt. 

 

 

"Ezen a napon magabiztos voltam. Jól éreztem magam a tábla előtt. Örülök, mert ebben az erős mezőnyben egy-egy meccset is nagyon nehéz nyerni. Az Advanced Tour mindig egy különleges tapasztalat. Ismét rengeteget tanultam itt, Coventry-ben. Köszönöm mindenkinek a sok jókívánságot, a szurkolást és támogatóimnak, a LENSA-nak, a Resysten-nek, a Viadukt SE-nek és a Kanárifészeknek a belém vetett bizalmat!"

 

 screenshot_20230313-005053_2.png

A ranglista első felében jelentős angol fölény. Köztük a legjobb külföldiként, a hetedik helyen. 

 

Álmosnak sikerült a tíz ország játékosait felvonultató mezőny nagy részét maga mögé utasítana. A raglistán csupán néhány angol dartsos előzi meg a Viadukt SE fiatal sportolóját a világ legkeményebb sorozatában. 

 

 screenshot_20220830-121119_viber_2.jpg

 

A következő hét pedig már új kihívást tartogat.

Versenyzőnket a magyar válogatott tagjaként a jövő hétvégén (március 17-19.) a Bécsben megrendezésre kerülő Youth Challenge várja. Utána irány Budapest és a hazai pálya, a felnőtt egyéni és a csapatbajnokság újabb fordulóival. 

 

Szép volt Álmos! Csak így tovább!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szaaaznyolcvan.blog.hu/api/trackback/id/tr618070408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása