Száááznyolcvan!

Száááznyolcvan!

Kovács Álmos sporttörténelmet írt

2022. január 19. - IroorI

Magyarországon évről évre növekvő népszerűségnek örvend a darts sport. Hazánk egyre több rangos rendezvénynek ad otthont és szép számmal képviseltetjük magunkat külföldön rendezett nemzetközi megmérettetéseken is. Utánpótlás játékosaink felveszik a versenyt a világ elitjével, ifjúsági válogatottunk pedig tavaly hatalmas ütközetben legyőzte az angol csapatot. 

 

screenshot_20220117-234639_2.png

Egyikük, a 15 éves ifjú titán, Kovács Álmos most az oroszlán barlangjában, a ködös Albionban mérte össze erejét 9 nemzet versenyzőivel a sportág legrangosabb szervezetének, a Professional Darts Corporation-nek (PDC) junior kvalifikációs tornáján, a Junior Darts Corporation (JDC) Q-school négy versenyt számláló sorozatában. A cél nem volt kisebb, mint bekerülni az Advanced Tour 32 fős mezőnyébe. 

Ez az a haladó túra néven ismert versenysorozat, ahol minden évben a 18. életévüket még be nem töltött darts jatékosok mérik össze tudásukat, s ami évről évre olyan egyéniségeket ad a sportnak, mint az osztrák Rodriguez testvérek, vagy az angol kiválóság, Bradley Brooks. Ezt a sorozatot nyerte meg korábban, s került azonnal a felnőtt világbajnokságra az ír Keane Barry is. Joggal nevezik tehát az Advanced Tour-t a PDC előszobájának.

Az időpont január 15-16., a helyszín Coventry. Ezen a két napon zajlott idén a  négy kvalifikációs verseny.

4 kártyát szerezhettek a tornagyőztesek, négyet pedig az összesítésben legjobb helyen végző játékosok.  

Álmos parádés játékkal, folyamatosan emelkedő teljesítménnyel hozta a mérkőzéseit versenyről versenyre. Egyre magasabb átlagokat- többek között a hétvége legjobb, 125 átlagpontot érő 11 nyilas körét- produkálva haladt előre, s a torna legmagasabb kiszállója, egy 170-es check out is az ő nevéhez fűződik. Három alkalommal is csak a későbbi győztes tudta megállítani.

"Hatalmas volt a feszültség. Nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, de sikerült a játékra koncentrálnom és ez átsegített a nehézségeken. A darts az a sport, ahol hihetetlenül sokat számít, hogy az ember csak a dobásra összpontosítson. Ez egyszerűen hangzik, mégsem olyan könnyű. Nagyon örülök, hogy sikerült, így a fontos nyilaknál mindig oda tudtam figyelni. Jól éreztem magam a hétvégén, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Az utolsó versenyre még jobban összeállt a játékom és az ellenfeleimmel együtt igazán színvonalas mérkőzéseket játszottunk. Amikor elindultam, leginkább a tapasztalatszerzés volt a célom, ezt sikerült túlteljesítenem. Hihetetlen számomra, hogy be tudtam kerülni a végső 32 mezőnyébe. Elképesztően nagy erőt adott az, hogy ennyien drukkoltak nekem! Köszönöm szépen! Szponzoraimnak, a lensa.com- nak és a resysten.hu- nak pedig a belém fektetett bizalmat! Nagyon boldog vagyok."

screenshot_20220119-065632_2.png

 A Viadukt Sportegyesület ifjú sportolója 11, 12 nyilas, tekintélyt parancsoló legeket is dobva utasította maga mögé a nemzetközi mezőny javarészét. Kétszer a harmadik helyen végzett, egyszer a negyeddöntőig, egyszer pedig a nyolcaddöntőig menetelt, így összesítésben az első helyen jutott be a JDC legjobbjai közé. Ezzel az eredménnyel ő lett az első magyar a darts sport történetében, aki csatlakozhat a világ elitjéhez az Advanced Tour-on és kivívta magának a szereplés jogát az év végén, Gibraltárban megrendezendő ifjúsági világbajnokságon is. Fantasztikus teljesítmény! Gratulálunk Álmos!

screenshot_20220118-200539_2.png



A bejegyzés trackback címe:

https://szaaaznyolcvan.blog.hu/api/trackback/id/tr8616818034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cartmenhun 2022.01.20. 18:13:29

Hatalmas gratula a srácnak csak így tovább !! Köszönjük !
süti beállítások módosítása